Slots på nätet

På nätet finns det flera olika typer av casinospel, och utbudet blir bara större och större. Utan att tveka kan man säga att antalet slots är det som är allra högst, och det stiger också allra mest. Den allra första spelautomaten introducerades under 1800-talet och sedan dess har det gått stadigt framåt i utvecklingen.

Vad skiljer spelautomaterna åt?

När det gäller spelautomater finns en sak som ofta skiljer sig åt relativt rejält. Det handlar då om antalet hjul i automaten. I vissa finns det tre hjul, i andra fem med mera. Sedan kan såklart symbolerna också skilja sig åt en del. För det första kan man se att funktionerna för dem ibland inte är desamma. Några slots har bonusrundor, andra har det inte. Sedan kan teman också skilja sig åt från spel till spel. Här kan man finna allt från djur till western, dans och savann. Oavsett om man gillar en spelautomat som är enkel att spela på, eller om man föredrar en som innehåller flera olika bonusfunktioner och småspel kan man finna något att spela på online.

Hur spelar man?

Det är ofta mycket enkelt att spela på slots. I regel är det samma sorts knappar som finns på dem alla. Med pilar kan man ställa in antalet vinstlinjer, myntvärde, antalet satsade mynt per linje med mera. Ofta finns också en ”snurra”-knapp som startar spelet, samt en knapp märkt ”autospel”. Om man väljer autospel kommer automaten att fortsätta snurra tills dess att en vinst dyker upp, eller tills pengarna tar slut. Oavsett vilken maskin man spelar på går det ut på att få upp så många matchande symboler som möjligt på hjulen. Om man känner sig osäker på hur en maskin ska spelas finns det i de allra flesta fall möjlighet att kunna spela gratis med låtsaspengar. Då kan man prova slotens alla funktioner, men givetvis kan man inte få ut en vinst i riktiga pengar.

Slots

Spelautomater vs videoslots

En klassisk spelautomat har ofta tre hjul och kan närmast jämföras med en traditionell enarmad bandit. När det gäller de modernare videoslotsen, däremot, är de betydligt annorlunda. Dessa har ofta grafiska inslag med animationer, små filmer, ljudeffekter, minispel med mera. Det är också i dessa man som spelare kan få tag i free spins, jackpottar med mera.

Spel med progressiva jackpotts

I dessa spelautomater kan man få ut de allra högsta vinsterna. Det krävs dock en hel del tur för att så ska ske. Här finns de automater där jackpotten stiger varje gång en spelare väljer att spela. En automat som är mycket populär och som många spelar på kan alltså få en hög jackpott på kort tid. När en spelare väl vinner kommer hela jackpotten att betalas ut och nollställas till en lägre standardjackpott. Många av dessa spel har inte heller bara en enda jackpott, utan flera. Vissa av dem har till exempel en minijackpott, en mediumjackpott och så den gigantiska progressiva jackpotten. Detta är slotsen för spelare som vill vinna mycket!